Ontvang onze nieuwsbrief:
Webinar

Booosting webinar Beter Beton

donderdag 14 januari 2021 / 15:00 - 16:15
> bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Rutger Snoek
register

Wat zijn de mogelijkheden om van beton een duurzamer materiaal te maken?


Nu er zoveel geschreven wordt over houtbouw zou je bijna vergeten dat beton nog steeds verreweg het meest gebruikte bouwmateriaal is. Het kent vele toepassingen en voordelen en de hoofdbestanddelen worden lokaal gewonnen. De hoge milieu-impact van beton - en dan vooral van het cement daarin - krijgt echter steeds meer aandacht. De branche werkt hard aan verbetering en dit webinar gaat over de mogelijkheden om van beton een duurzamer materiaal te maken. We geven een aantal sprekers, die tot de koplopers behoren, het woord om deze ambities waar te maken. Allemaal werken ze hard samen en ze willen stappen maken met duurzaam beton. Hoe ze dit doen? Dat laten zij zien in hun voordrachten.

 

De sprekers

Dorien Staal, directeur van Voorbij Prefab en voorzitter van de Betonvereniging, neemt ons mee in de ontwikkeling en toepassing van nieuwe, minder milieubelastende bindmiddelen in hun productieproces. Zij innoveren producten en processen en ontwikkelen daarbij samen met de ketenpartner. In dit webinar zullen ze ons vertellen en laten zien hoe in hun bedrijf wordt omgegaan met het vergroenen van beton en hoe zij de duurzame toekomst van beton zien. We krijgen een online rondleiding langs één van hun volledig geautomatiseerde productielijnen voor prefab betonnen elementen en de toepassing van een alkalisch geactiveerd betonmengsel.

 

Anja Buchwald, directeur bij Ascem beton, neemt ons verder mee in de kansen met alternatieve bindmiddelen waar zij aan werkt binnen ASCEM Special Technologies (ASCEM), het onderzoeks- en kennisinstituut van de BTE Groep. Anja houdt zich bezig met alle aspecten van beton: de samenstelling, de toepassing, de eigenschappen van de verschillende materialen en hulpstoffen en het ontwikkelen van alternatieve bindmiddelen.

 

Theo van Wolfswinkel, adviseur bij ABT, vertelt ons over het feit dat het toepassen van innovatieve betonmengsels in projecten in de bouwpraktijk praktische uitdagingen met zich meebrengt. Theo is als adviseur nauw betrokken bij projecten met een hoge duurzaamheidsambitie in beton en staat o.a. aan de wieg van de ontwikkeling van alkalisch geactiveerd beton binnen ABT-projecten.

 

Programma

15.00 – 15.05 uur  Welkom door Booosting
ir. Rutger Snoek RGD/ir. Ronald Wenting ABT

Lezing 1

15.05 – 15.30 uur Duurzaam beton in de fabriek met online rondleiding
ir. Dorien Staal – algemeen directeur Voorbij Prefab en voorzitter betonvereniging

 

Lezing 2

15.35 – 15.50 uur Kansen pakken met alternatieve bindmiddelen
ir. Anja Buchwald – directeur at Ascem bv

 

Lezing 3

15.55 – 16.10 uur Duurzaam beton: “hard samen werken”
ing. Theo van Wolfswinkel – adviseur ABT

 

16.10 – 16.15 uur vragen en discussie
Nabeschouwing/digitale borrel met mogelijkheid vervolgdiscussie met de sprekers

 

Aanmelden

Dit webinar vindt via MS Teams plaats. U kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier. Zodra wij uw aanmelding hebben ontvangen sturen wij u per e-mail de link voor deelname.

 

Informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Lieneke van Haaren, telefoon 06 2211 4701 of per e-mail info@booosting.nl.

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl