Ontvang onze nieuwsbrief:
Workshop

Workshop Circulair Isolatieglas

september 2020
Den Haag > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten & pers, €100.00 (pp) voor niet-aangeslotenen
Organisatie: Rutger Snoek
register

In verband met de overheidsmaatregelen tegen de corona-epidemie wordt deze activiteit verplaatst naar nog nader te bepalen data in het najaar.


------------------------------------------


Workshop circulair isolatieglas

 

De komende twee jaar onderzoekt Hogeschool van Amsterdam samen met een aantal marktpartijen en Rijksvastgoedbedrijf de mogelijkheden voor het hoogwaardig hergebruiken van bestaand geïsoleerd vensterglas.


In de huidige bouwpraktijk wordt vrijwel al het afgedankte vensterglas direct gerecycled tot verpakkingsmateriaal. Het materiaal is dan nog helemaal niet versleten en kan dus hoogwaardiger opnieuw worden ingezet. Echter, vooral hergebruik van isolatieglas blijkt op allerlei vlakken uitdagend. 


We zullen ook moeten gaan nadenken over betere nieuwe producten. Het isolatieglas van de toekomst zal remontabel moeten zijn zodat we de componenten eenvoudig kunnen terugwinnen en opnieuw inzetten. Het lijkt ons inspirerend om met een multidisciplinaire groep ontwerpers en technici na te denken over hoe dit zou kunnen werken. We nodigen geïnteresseerden uit voor een brainstormsessie verdeeld over drie dagdelen.


DAG 1

dag nader te bepalen
tijd nader te bepalen

plek Den Haag


De eerste sessie staat in het teken van kennismaken en een introductie van de problematiek. Er worden twee of drie onderzoeksgroepen gevormd en vervolgafspraken gemaakt. 

 

DAG 2 

dag nader te bepalen

tijd 13:00 – 18:00 uur 
plek nader te bepalen

 

De groepen gaan op bezoek bij een glasverwerker om te zien hoe isolatieglas nu vervaardigd wordt. Daarna is ruimte voor de teams om samen aan hun ideeën te werken.


DAG 3 
dag nader te bepalen

tijd 13:00 – 18:00 uur 

plek Octatube Delft


Bezoek aan Octatube te Delft. Aansluitend presenteren de groepen hun ideeën aan elkaar en is er ruimte voor discussie. Als er vruchtbare ideeën zijn ontstaan kunnen we besluiten om in een vervolgstap een prototype te (laten) maken. Afsluiting met borrel.

 

deelname

Als u zich inschrijft, wordt verwacht dat u alle drie dagen van deze workshop aanwezig bent.

Booosting aangeslotenen genieten voorrang en het maximum aantal deelnemers is 15.

U bent van harte welkom!

 

exacte planning ivm corona

In verband met het coronavirus, wordt u in de week van 6 april aanstaande nader ingelicht over de exacte dag/tijd/plek van deze driedaagse workshop.

Building Holland is verplaatst naar eind oktober 2020.


Het secretariaat is bereikbaar op 06 2456 0127.
U kunt tot een week voor aanvang van de activiteit kosteloos afmelden. Een factuur wordt u separaat verzonden.

  •  
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2456 0127 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl