Ontvang onze nieuwsbrief:
Bedrijfsbezoek

Dag “Tussen Traditie en Experiment”

donderdag 30 oktober 1997 / 08:00 - 18:00
Begin-en eindpunt: Van der Valk Hotel, Aalsterweg 322, 5644 RL Eindhoven > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Jos Lichtenberg

Booosting biedt u op donderdag 30 oktober een gevarieerd dagprogramma aan in/ten ZuidOosten van Nederland. Tussen traditie en experiment. In Nederland en Duitsland. Van de spiksplinternieuwe INFRA+ vloer naar het handvormgieten bij Gieterij Konings naar Duitse Tweedehuidfaçades van N. Foster.


Dag “Tussen Traditie en Experiment”

ochtend
Vanaf een gezamenlijk vertrekpunt wordt een bezoek gebracht aan het nieuwe kantoor van Buro A+, Buro voor Bouwproductontwikkeling. Het is het 1e project in Nederland waarin het INFRA+ vloersysteem is toegepast. Het betreft een vloer die ruimte biedt aan leidingen, waardoor grote beslissingsvrijheid ontstaat. In het licht van innovatie is tevens geëxperimenteerd- met diverse geveltypes en installatietechniek.

Op een steenworp afstand bevindt zich Konings Gieterij en Machinefabriek. Sinds 1873 worden hier zeer gevarieerde handvormgietwerken gemaakt. Konings machinefabriek ontwikkelt met moderne apparatuur en grote flexibiliteit voor uiteenlopende markten steeds nieuwe machines. Na de rondleiding door de gieterij en de machinefabriek, lunchen we samen.

middag
De middag staat in het teken van het ontwerp van “Tweedehuidfaçades”. Sir Norman Foster heeft voor het Electronica Park in Duisburg (D) drie gebouwen ontworpen. Booosting biedt u de gelegenheid voor een rondleiding door het Technologiecentrum en het Microelectronica Centrum. Grote interesse gaat uit naar alle plussen en minnen van de klimaatgevels van het Microelectronica Centrum.

programma
8:00 Motel Van der Valk Eindhoven
8:30 Naar Kelpen
9:30 INFRA+ Vloersysteem in Buro A+
10:00 Naar Swalmen
10:30 Bezoek Konings Gieterij en Machinefabriek
12:30 Lunch op weg naar Duisburg (D)
13:30 Electronica Park Duisburg: Technologiecentrum en het Microelectronica Centrum

17:00 Terugreis naar Motel Van der Valk Eindhoven

Eigen bijdrage ƒ25 p.p. te voldoen bij aanvang
Max. 25 deelnemers


U bent van harte welkom!

 

Verslag van deze activiteit

A+ vloersysteem Microelectronica Centrum Duisburg (D) (bron: Foster+partners) Microelectronica Centrum Duisburg (D) (bron: Foster+partners) Technologiecentrum vlakbij Microelectronica Centrum Duisburg (D) (bron: Foster+partners)
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl