Ontvang onze nieuwsbrief:
Booosting Branchevreemd

IHC Studio Metalix

dinsdag 02 juni 2015 / 13:30 - 17:00
IHC, Smitweg 6, 2961 AW Kinderdijk > bekijk op de innovatiekaart
Organisatie: Marcel Vroom
register

Booosting Branchevreemd is een typische Booosting activiteit over de technology transfer tussen architectuur en aanverwante disciplines. Dit keer de maritieme techniek van IHC Studio Metalix.


Booosting branchevreemd: IHC Studio Metalix

 

IHC Studio Metalix realiseert wereldwijd architectonische projecten. Zij implementeert innovaties in het ontwerp en bouwproces en koppelt op unieke en praktische wijze per project de betrokken architecten, kunstenaars en technici. Grote staalplaten tot wel 50mm dikte kunnen 3D vervormd worden.

 

De volgende verfijnde Studio Metalix-projecten komen aan bod: 

Desert Bloom Las Vegas VS (2016)
Bushaltes Canopies Rotterdam CS (2013)
Bushaltes Emmen Hondsrugweg (2015)

Desert Bloom

ontwerp !Melk Architects NY

opdrachtgever MGM Resorts Las Vegas

IHC Studio Metalix is momenteel druk met de design-engineering en productie van een kunstproject voor MGM Resorts in Las Vegas. In de unieke stalen structuren zijn gaten uitgesneden. De 16 'bloemen' van zo'n 15-20m hoog vormen zo een indrukwekkend nepbos en worden geplaatst in een nieuw openbaar park. De eerste groep van drie structuren is onderweg naar Las Vegas en wordt opgebouwd in april en mei a.s. door IHC Fabrication. Ook een businessunit van IHC, net zoals IHC Metalix, welke verantwoordelijk is voor het snijden en vormen. Overall is het een project van IHC Studio Metalix, waarbij diverse units worden ingezet voor de realisatie. 
De verwachte laatste installatie is begin november en de onthulling van het park is gepland in april 2016.

 

Bushaltes Canopies

ontwerp Maxwan a+u

opdrachtgever Gemeente Rotterdam afd. Stadsontwikkeling

Naast het nieuwe centraal station in Rotterdam zijn met een beperkt budget, tafelvormige stalen luifels ontworpen en gebouwd. Elke tafel bestaat uit een flinterdun dak op stalen kolommen. De huidkleurige, zijdeglanzende 'tafels' van 5x10m zijn kromgetrokken en wegen 5 ton per stuk en zijn vervaardigd bij IHC Studio Metalix.

 

Bushaltes Emmen 

ontwerp Marcel Vroom, MVAVD

opdrachtgever Outdoor Furniture Nederland (OFN)

Met de nieuwbouw van de dierentuin Emmen ten westen van het stadscentrum, een nieuw centrumplein met boulevards en de ondertunneling van de Hondsrugweg is ook het stadsmeubilair door de gemeente Emmen geïnitieerd en getekend.
Het ontwerp, de engineering, productie en installatie van vier grote bushaltes heeft Emmen in opdracht gegeven aan OFN. Drie vertikaal gestorte betonwanden, voorzien van verlichte vitrines, dragen een overhangend stalen dak met glazen daglicht en LED-lijn. IHC Studio Metalix is verantwoordelijk voor de realisatie van de daken, opgebouwd uit een grote hoeveelheid unieke dubbelgekromde staalplaten, gemonteerd op een open frame. De plaatsing van de bushaltes aan beide zijden van de Hondsrugweg-tunnel vindt eind maart plaats.

 

programma
13:30 ontvangst
13:55 introductie 

Joost Heijnis - voorzitter Booosting


14:00 Desert Bloom
Hans de Klerk

Manager Architectural Fabrication - IHC Studio Metalix

14:20 Bushaltes Canopies Rotterdam CS 
Rene Sangers

architect - Maxwan a+u

14:40 Bushaltes Emmen Hondsrugweg
Marcel Vroom

industrieel ontwerper - MVAVD Design

15:00 Rondleiding door de fabriek
16:00 Borrel tot 17:00

 

U bent van harte welkom!

 

Let op!

Veiligheidsschoenen zijn verplicht tijdens het fabrieksbezoek; deze graag zelf meenemen.

 

Desert Bloom voor MGM Las Vegas Canopies: bushaltes Rotterdam Centraal (ontwerp: MAXWAN) Bushalte Emmen Hondsrugweg (ontwerp: MVAVD)
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-4455 4026 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl