Ontvang onze nieuwsbrief:
Bedrijfsbezoek

Communicatie in de bouw

donderdag 16 september 1999 / 08:30 - 21:00
Hoesch Bouwsystemen, Newtonstraat 35 , Veenendaal > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Jos Lichtenberg

Leo Dorjee, directeur van Hoesch Bouwsystemen is als producent van stalen gevel- en dakelementen, voorstander van industrieel bouwen. Arbeid wordt op de bouwplaats vervangen door industriële oplossingen uit de fabriek. Kwalitatieve prefab bouwelementen worden weersonafhankelijk geproduceerd en op de bouwplaats snel geassembleerd.


Communicatie in de bouw

Industrieel bouwen levert tijdwinst op voor de afbouwer en de opdrachtgever, biedt betere arbeidsomstandigheden aan de bouwvakker en garandeert het behoud van het oorspronkelijk ontwerp.

Kansen voor productontwikkelingen liggen bij de architect. Als de architect in de aanvangsfase van een project met de fabrikant overlegt en zich informeert over de mogelijkheden van een voorgeschreven systeem of product, kan hij voorkomen dat hij zelf in de uitvoeringsfase door de aannemer gedwongen wordt van zijn ontwerp af te wijken en onder druk moet instemmen met de toepassing van goedkopere en ongewenste materiaalalternatieven. Met kwaliteitsverlaging en veel uitvoeringsfouten als gevolg. De enige mogelijkheid voor de architect om bouwheer en -meester van zijn eigen ontwerp te blijven is dus een gedegen product- en materialenkennis. Én zich veel meer realiseren dat kennis van het productieproces en de beperkingen van een systeem of product zijn ontwerpmogelijkheden juist vergroot! Wederzijdse kennisuitwisseling en vroegtijdige samenwerking werpt haar vruchten af voor de verschillende bouwpartners.

Is er nog ruimte in uw agenda voor een dag over communicatie in de bouw? Met een bezoek aan het nieuwe bedrijfspand van Hoesch bouwsystemen in Veenendaal en de fabriek in Duitsland? Heeft u zin om samen te discussieren over de raak- en snijvlakken van industrie en ontwerp? Over de frictie tussen industrieel bouwen en productontwikkeling? Voorafgegaan door de tegenlezing 'Bol en rond' van Kas Oosterhuis architect van met name fluïde vormen?

 

Programma

8:30 Ontvangst Hoesch Bouwsystemen NL in Veenendaal
9:00 Introductie door Leo Dorjee, directeur Hoesch Bouwsystemen Nederland
9:15 Rondleiding door het nieuwe kantoor
9:45 Vertrek naar Eichen (D) - gezamenlijk vervoer incl. lunch
13:00 Inleiding door K. Stange, dir. Hoesch Duitsland
13:15 Fabrieksbezoek: PU- en steenwollijn, lakinrichting
16:00 Tegenlezing door Kas Oosterhuis, architect
16:30 Discussie
17:00 Terugreis met diner
21:00 Aankomst Veenendaal

U (ontwerper) en jij (student) bent allen van harte welkom!

 

Extra info 2 projectfoto's:

De Rookgasreiniger AVI-Roteb in Rotterdam is een prachtig resultaat van vroegtijdige en intensieve samenwerking tussen Hoesch Bouwsystemen en architect Maarten Struijs. Het uitgekiende stalen sandwichsysteem biedt volop vrijheid in kleur, paneelbreedte en montagerichting.

Nieuw hoofdkantoor Hoesch Bouwsystemen in Veenendaal
In zeven maanden is een staalskelet geplaatst waarop de sandwichplaten in één keer zijn bevestigd over de totale hoogte van het pand en met een lengte van 16 meter. De ramenopeningen zijn er later ingezaagd.


Verslag Communicatie in de bouw

 

 

 

 

 

Rookgasreiniger AVI-Roteb Rotterdam Nieuw hoofdkantoor Hoesch Bouwsystemen in Veenendaal Buitenzijde Trans-ports van Kas Oosterhuis Binnenzijde Trans-ports van Kas Oosterhuis
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl