Ontvang onze nieuwsbrief:
Nieuwjaarsborrel

Productontwikkeling in de automobielbranche

donderdag 18 januari 2001 / 16:00 - 19:00
Duvedec International , Schootense Dreef 21, 5708 HZ Helmond > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Jos Lichtenberg

Aankondiging van de Nieuwjaarsbijeenkomst bij Duvedec International: Productontwikkeling in de automobielbranche


Productontwikkeling in de automobielbranche

In het nieuwe jaar wordt de Booosting BV doorgezet. We starten 2001 met weer een branchevreemde activiteit en blijven op zoek naar nieuwe ontwikkelingen aan de randen van de bouw, in andere, voor de bouw veelal onbekende branches. Dit keer de automobielbranche bij DuvedeC.


In het ontwerpen en productierijp maken van vervoermiddelen, en dan wordt er geen onderscheid gemaakt in trein, tram, metro,bus, personen - of vrachtwagen, staat het specificeren van het probleem van de klant centraal. Wat is het probleem? Is er sowieso wel een probleem? Antwoord geven op de niet gestelde vraag. Als dit goed geanalyseerd is dan is het halve werk gedaan. Disciplines als vormgeving, techniek, en modelmakerij zitten in deze fase bij DuvedeC bij elkaar aan tafel. Uitgaande van klant en budget wordt een projectteam geformeerd en een plan gemaakt, waarbij haalbaarheid en functionaliteit een belangrijke randvoorwaarde is. Alle betrokken disciplines werken zoveel mogelijk gelijktijdig aan het project om hiermee de doorlooptijd te verkorten.

 

De automotive industrie wordt continue geprikkeld door innovaties. Daar waar de R&D in de bouw in feite nog in de kinderschoenen staat, is de Onderzoek en Productontwikkelingsafdeling in de automotive ver ontwikkeld, integrale kunststof technieken, hydroforming in de metaal, veiligheid en elektronica, etc. Het modulair denken, het “design for Assembly”.

 

Leerpunt voor ons kan zijn: modulair (woning) bouwen. Automotive is namelijk grootgebruiker van modules. Zo is DuvedeC bezig aan een nieuwe hybride bus voor de gemeente Eindhoven in opdracht van APTS. Een nieuwe wijze van busbouw, lichtgewicht kunststof – modules, zijwanden die met toevoeging van een dak en vloer een voertuig completeren. Ook boeiend is het ontwerpen met 3D-CAD Catia programma’s. DuvedeC heeft de beschikking over de laatste stand op het gebied van 3D vormbeschrijving en heeft hierin een duidelijke voortrekkers rol in samenwerking met IBM.

 

DuvedeC International B.V staat voor Dutch Vehicle Development Center. DuvedeC werkt wereldwijd, voor bedrijven als Daimler Chrysler, Volvo Car Corporation, Nedcar, DAF, Van Hool APTS, Berkhof Jonckheere, NS, Siemens, alsook voor haar toeleveranciers.


Programma
16:00 Ontvangst
16:15 Introductie

G. Volgers algemeen directeur Duvedec


16:30 Proces van ontwikkelen

Hans Beumer Hoofd ontwerpafdeling Duvedec


16:45 Demonstratie design: 3D vormbeschrijving m.b.v. Catia 5
17:15 Rondleiding
18:00 Kritische noot van de voorzitter Jos Lichtenberg
18:15 Discussie  en Nieuwsjaarsborrel
19:00 Eind

U bent van harte welkom!

AVA

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl