Ontvang onze nieuwsbrief:
Projectbezoek

De Fabriek van Delfshaven

woensdag 19 september 2012 / 13:30 - 18:00
Kasteel Spangen (Spartastadion), De Brasserie, Spartastraat 7–9, Rotterdam > bekijk op de innovatiekaart
Gratis voor aangeslotenen, studenten, pers en niet-aangeslotenen
Organisatie: Arend Dolsma - Bouwen met Staal en Jolanda Steenhouwer - Booosting

Bouwen met Staal organiseert een projectbezoek aan 'De Fabriek van Delfshaven' : een transformatie van een 19e eeuws fabriek tot modern bedrijfsverzamelgebouw.


Bij de renovatie van de oude fabriek is het oorspronkelijke staalskelet behouden gebleven, zo ook de authentieke gemetselde gevels en schoorsteen en de stalen ramen van het 'Beschermd Stadsgezicht'. In het nieuwe bedrijfsverzamelgebouw is de sleutelrol weggelegd voor het atrium, in het hart van het gebouw. Deze 'ontmoetingsplaats' ontsluit de omliggende vloeren met daarop zo'n 36 zelfstandige werkunits die eind dit jaar beschikbaar komen voor verhuur aan voornamelijk kleinere (startende) bedrijven in de creatieve sector. Het atrium huist in een nieuw staalskelet met kasdak, vormgegeven en gedetailleerd in lijn met de bestaande, industriële constructies van De Fabriek.

 

Projectbeschrijving


Voorafgaand aan de rondleiding over de bouwplaats biedt het inleidingenprogramma een 'kijkje in de keuken' van het transformatieconcept, de architectuur, het constructief ontwerp en de brandveiligheid. De sprekers : Jasper Moelker (Bestuur Booosting / Active IDs), Eric-Jan de Rooij (projectontwikkelaar Lingotto), Robert Winkel (Mei architecten en stedenbouwers), Jan Versteegen (Pieters Bouwtechniek) en Elvira Pieters (Grontmij).

 

Programma

 

U bent van harte welkom!

Aanmelden


Met dank aan Arend Dolsma van Booosting aangeslotene Bouwen met Staal.

 

Verslag-je van De Fabriek van Delfshaven

Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl