Ontvang onze nieuwsbrief:

Enterprise Europe Network (EEN) helpt bedrijven bij hun internationale ambities

25 juli 2016: Enterprise Europe Network (EEN) helpt ondernemers, onderzoeksinstituten, universiteiten, technologiecentra en instellingen voor bedrijfs- en innovatieontwikkeling met het vinden van partners wereldwijd.


Enterprise Europe Network (EEN) helpt bedrijven bij hun internationale ambities

Enterprise Europe Network (EEN) is een initiatief van de Europese Commissie dat ondernemers ondersteunt bij het innoveren en ondernemen in het buitenland. Het Enterprise Europe Network bestaat uit meer dan 600 organisaties in ruim 60 landen en heeft een database met duizenden actuele profielen. Elke organisatie kan haar aanbod en/of vraag in de vorm van een profiel laten opnemen in een databank. Hierdoor wordt de organisatie onder de aandacht gebracht in het buitenland en tegelijkertijd kunnen ook zelf partners worden gezocht.

 

EEN-adviseurs helpen actief bij het opstellen van een profiel, dat in een bepaald format wordt opgesteld. Op de EEN-websites staan ook buitenlandse bedrijven die Nederlandse bedrijven en organisaties zoeken voor commerciële of technologische samenwerking. De EEN-adviseurs ondersteunen bij de zoektocht naar een samenwerkingspartner door de contacten binnen het Europese netwerk actief in te zetten.

 

Alle diensten zijn kosteloos.

Een profiel blijft één jaar actief om een zo actueel mogelijke database te houden. Na een jaar wordt in overleg met de organisTIWE bekeken of het profiel geactualiseerd en/of verlengd dient te worden.

Belangrijk bij het opstellen van een profiel is het bepalen welk type voor de organisatie van toepassing is:
1. Business Offer: organisatie biedt een product aan
2. Business Request: organisatie zoekt een product
3. Technology Offer: organisatie biedt een technologie aan
4. Technology Request: organisatie zoekt een technologie
5. Research & Development Request: organisatie zoekt samenwerking voor onderzoek

Het kan ook voorkomen dat de organisatie zowel een Business Offer als een Business Request heeft (of een andere combinatie). In dat geval worden er twee (of zelfs meer indien van toepassing) profielen gemaakt.

In het profiel wordt de meest essentiële informatie over de aard van het aanbod of vraag opgenomen, het ‘soort’ partner dat men daarbij beoogt en de verwachte samenwerking. Zodra duidelijk is welk type profiel(en) men wenst, kan de EEN-adviseur het proces starten met het opstellen van een profiel en dat binnen korte tijd publiceren in de database.

info duurzaam bouwen

Hans Kamphuis

088 042 1124

hans.kamphuis@rvo.nl

info algemeen

Nederlandse EEN site
Engelstalige EEN site van de Europese Commissie

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl