Ontvang onze nieuwsbrief:

Innovative Structural design in Architecture

bron: Henket & partners architecten
bron: Henket & partners architecten

03 mei 2010: Masterclass Integratie van Architectuur en Constructie
vrijdag 11 juni 2010


Deze masterclass omvat een zestal colleges over ontwikkelingen op het gebied van het ontwerpen van draagconstructies in moderne architectuur. De masterclass, gegeven door ontwerpers en onderzoekers die toonaangevend zijn op hun vakgebied, bestaat uit een ochtend- en middagprogramma.

In het ochtendprogramma komen ontwikkelingen in moderne constructiematerialen aan bod, waaronder constructief glas, textiele weefsels en folies en ultrahoge sterkte beton (UHSB). In het middagprogramma worden constructiesystemen behandeld die toegepast kunnen worden in hoogbouw, ondergronds bouwen, en gebouwen met grote uitkragingen en overspanningen.

Aandacht wordt besteed aan ontwerpoplossingen, uitvoeringsmogelijkheden en integratie, toegelicht aan de hand van recente voorbeeldprojecten.

Het doel van de masterclass is tweeledig: (1) u op de hoogte te brengen van de laatste ontwikkelingen op het gebied van moderne constructiematerialen en –systemen, en (2) kennis en inzicht te geven over de mogelijkheden om de constructie integraal mee te nemen bij de ontwikkeling van het architectonisch ontwerp.

Deze masterclass is bedoeld voor architecten en bouwkundigen met belangstelling voor vernieuwend construeren en integratie van architectuur en constructie.

Programma 11 juni 2010
9:15 Welkom en voorstelronde, prof. ir Frans van Herwijnen (ABT)

9:30 Glasconstructies.
State of the art op het gebied van glasconstructies, met speciale aandacht voor bijzondere glasgevels, glazen trappen en glasoverkappingen, prof. ir Rob Nijsse (TU Delft / ABT)

10:30 UHPC in dunwandige constructies, dr.-ing. Gregor Zimmermann (Universität Kassel / G.tecz Kassel)

11:30 Pauze

11:45 Textiel- en folieconstructies, ir Rogier Houtman (Tentech B.V.)

12:45 Lunchpauze

13:45 Overspannen en uitkragen. Constructiesystemen voor het maken van grote overspanningen en uitkragingen in gebouwen: mogelijkheden en beperkingen, toegelicht aan de hand van concrete projecten, ir Walter Spangenberg (ABT)

14:45 Stabiliteit van hoogbouw. Stabiliteitssystemen van hoogbouwprojecten: mogelijkheden en beperkingen, toegelicht aan de hand van concrete projecten, ing. Jan van der Windt (Zonneveld ingenieurs)

15:45 Pauze

16:00 Ondergronds bouwen. Systemen voor bouwputten: ontwerp, uitvoering, invloeden op de omgeving, veiligheid, toegelicht aan de hand van concrete projecten, ir Bert Everts (TU Delft / ABT)

17:00 Afsluiting

U kunt zich aanmelden voor deze masterclass bij het Post Master Instituut voor Architectuur, PMIA.


 

Naam:
Email:
Titel:
Commentaar:
Capcha:
Booosting platform voor koplopers in bouwinnovatie | T 06-2211 4701 | E info@booosting.nl | W www.booosting.nl